Beyaz Saray'dan Elon Musk'a "Yahudi karşıtı" tepkisi

İşgalci ABD'nin Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Andrew Bates, Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk'ın yaptığı paylaşıma ilişkin, "Yahudi karşıtı ve ırkçı nefretin iğrenç şekilde teşvik edilmesini en güçlü ifadelerle kınıyoruz." dedi.
Bates, bir kullanıcının X'te yaptığı, "Yahudiler, insanlardan kendilerine karşı kullanmayı bırakmalarını istedikleri nefreti tam da beyazlara karşı kullanıyor." paylaşımına "Gerçekleri söyledin." yorumunu yapan Musk'ı "Yahudi karşıtlığını teşvik etmekle" suçladı.
İnsanları nefrete karşı bir araya getirmenin herkesin sorumluluğu olduğunu kaydeden Bates, "Yahudi karşıtı ve ırkçı nefretin iğrenç şekilde teşvik edilmesini en güçlü ifadelerle kınıyoruz ve kınamaya devam edeceğiz." dedi.
Öte yandan Musk yaptığı başka bir paylaşımda, Filistin destekçilerinin kullandığı bazı sloganların "soykırım iması" yaptığını belirterek, bu sloganları kullananların hesaplarının askıya alınabileceğini ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.